Wersja archiwalna 2011-02-11 12:13:34
Magnuszew, 2011-02-10
ZP-341/4/2011
ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA
Dotyczy zamówienia pn: Dostawa artykułów spożywczych. Nr sprawy: ZP – 341/4/2011 .
cz. I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy
cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki
cz. III. Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe
cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe
Wójt Gminy Magnuszewie informuje, że postępowanie o zamówienie publiczne pn: Dostawa artykułów spożywczych zostało unieważnione w całości na podstawie: ar.93 ust.1 pkt.4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r Prawo zamówień publicznych (Dz.U.Nr 19,poz.177 z póź.zm) unieważnia postępowanie.
W postępowaniu zgłoszono oferty:
Lp |
Nazwa Wykonawcy |
Adres |
Cena brutto |
1 |
Sklep Spożywczo Przemysłowy EDEN Elżbieta Witek, |
26-910 Magnuszew, ul. Boh.Września 1 |
cz..I. 63.296,66zł cz.II.40.877,17zł, cz.III.60.046,43zł. cz.IV.12.351,00zł |
Uzasadnienie prawne i faktyczne:
art.93 ust.1 pkt.4 – zamawiający unieważnia postępowanie ponieważ kwota najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę , którą zamawiający może przeznaczyć na sfinasowanie zamówienia.
Od niniejszej decyzji przysługują środki ochrony prawnej, których procedury określono w ustawie z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych - dział VI "Środki ochrony prawnej".
Magnuszew dn.02-02-2011r.
WYJAŚNIENIA ZWIĄZANE Z TREŚCIĄ SIWZ
Dotyczy : postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pn.” Zakup artykułów żywnościowych wraz z dostawą”.
Stosownie do art.38 ust.4 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający modyfikuje specyfikację istotnych warunków zamówienia - polegającą na:
W załączniku do specyfikacji i.w.z w części I. punkt 13
Wpisano
Drożdże konserwowe 900r
Winno być
Ogórki konserwowe 900r
Zakup artykułów żywnościowych wraz z dostawą
Numer ogłoszenia: 32685 - 2011; data zamieszczenia: 28.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy , ul. Saperów 24, 26-910 Magnuszew, woj. mazowieckie, tel. 48 6217105 w. 34, faks 48 6217025.
- Adres strony internetowej zamawiającego: magnuszew.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie przewiduje się dynamicznego systemu zakupów
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup artykułów żywnościowych wraz z dostawą.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy cz. II. Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki, jaja cz. III. Mięso, wędliny, drób ryby, przetwory drobiowe cz. IV Nabiał , przetwory nabiałowe.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-0, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie pobiera się
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
-
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
nie określa się szczególnego warunku
-
-
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
nie określa się szczególnego warunku
-
-
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
Posiadają środek transportu dopuszczony przez Inspekcję Sanitarna do przewozu tego typu artykułów spożywczych
-
-
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
nie określa się szczególnego warunku
-
-
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-
nie określa się szczególnego warunku
-
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
-
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: ugmagnuszew.bip.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zamawiającego Urząd Gminy, ul. Saperów 24, 26-910 Magnuszew, Pokój nr 14.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.02.2011 godzina 10:00, miejsce: Zamawiającego Urząd Gminy, ul. Saperów 24, 26-910 Magnuszew, Pokój nr 8 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory sypkie, przyprawy, przetwory, produkty strączkowe, napoje, soki, syropy.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa, owoce, kiszonki, ziemniaki.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-1.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso, wędliny, drób, ryby, przetwory drobiowe.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał , przetwory nabiałowe.
-
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nabiał , przetwory nabiałowe.
-
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
-
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
-
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
do pobrania
specyfikacja istotnych warunków zamówienia - 4_art_zywnosciowe_2011.pdf
Informacje o dokumencie:
- Informację wprowawdził(a) do BIP: Malinowska Alicja
- Data udostępnienia w BIP: 2011-02-11
- Informacja zaktualizowana przez: Malinowska Alicja
- Data ostatniej aktualizacji: 2011-02-11 12:13:34
- Liczba odsłon: 268
- wróć do wersji akturalnej
- Historia dokumentu: